Kincskereső Tagintézmény

Kincskereső Tagintézmény

Tagintézmény

Óvodánk Nyíregyháza város déli részén, az Érkertben található.

Óvodánk Lépésről lépésre nevelési programot alkalmaz a gyermekek fejlesztésében.


Mottónk: „a kincs az az érték, ami a gondjainkra bízott gyermekekben van!”


Intézményünk 4 óvodai csoporttal működik. Tágas csoportszobákkal, kellemes környezetben várjuk a gyermekeket. A mozgásigény kielégítésére, ünnepélyek, egyéb események megrendezésére a tágas aula szolgál. A nagy udvaron elkülönített udvarrészek biztosítják a gyermekek számára a nyugodt és biztonságos mozgást, játékot. Derűs légkör kialakítására törekszünk, melyben minden gyermek az egész nap során biztonságban és jól érezheti magát. Fontosnak tartjuk az udvari mozgásfejlesztő eszközök gyarapítását.

Óvodai nevelésünk a családi nevelésre épül, kiegészíti azt. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében törekszünk a szülőkkel, családokkal való jó partnerkapcsolatra.

Pedagógusaink a gyermekekhez mindig az életkori sajátosságok, az egyéni szükségletek és a különbségek figyelembevételével közelítenek. Mindig a gyermekek kíváncsiságára építünk, mert valljuk, hogy legjobban és maradandóan akkor tanulnak, ha kíváncsiságuk kielégítésre kerül. Biztosítjuk gyermekeink harmonikus testi –lelki fejlődését. Az óvoda sószobája a légzőszervi megbetegedések megelőzését, az immunrendszer erősítését, az egészséget szolgálja.  Az AYRES terápia eszközeivel fejlesztjük a gyerekek harmonikus mozgását.


Rendszeres programjaink:

Hitvallásunk, hogy leginkább az élményekből, a megtapasztalásból történhet az „építkezés”.

Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a programjaink színesek, színvonalasak legyenek, és minden gyermek optimális fejlődését szolgálja.

Változatos műsorok az óvodában (pl. bűvészműsor, interaktív előadások)

Színházlátogatás, bábelőadás, „Kakaó bérlet” zenei élményszerzés

Séta, kirándulás (pl. Sóstóra, Bujtosra, Vadasparkba, Múzeumfaluba, Gyermeknap a Lovas tanyán, látogatás a Botanikus kertbe stb.)

Városi sportrendezvényeken való részvétel

Rajzpályázatokra nevezünk

Szülői igények alapján önköltséges formában külön foglalatozásokat szervezünk (pl. ovifoci, néptánc, angol)

Hittan oktatásHagyományaink:

„Kincskereső Napok” 2-3 napos rendezvénysorozat

Kézműves foglalkozások

Rendőrség és Tűzoltóság bemutatója, Ovi-zsaru programok

Ugrálóvár

Zenés műsorok

Táncház

Óvodai ünnepségek,(szeretetteljes karácsony, színes húsvét, mulatságos farsang, fergeteges gyermeknap), megemlékezések

Nyílt nap (betekintés az óvodai életbe)


„LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE” Fejlesztőprogram


Ez a program lehetővé teszi, hogy a gyermekek kiscsoportban (egyszerre 5-6 fő) játszva tanuljanak. Több tevékenység közül biztosítunk a gyermekeknek választási lehetőséget. E program szerint kialakított környezet kihívásokra készteti, ezáltal motiválja és fejleszti a gyermekeket.  Itt személyre szabottan történik a foglalkozás, fejlesztés, a gyermek saját képességeihez mérten haladva. E programban igen nagy hangsúlyt kap az élményszerzés, megtapasztalás. Itt az óvodapedagógusok legfontosabb feladata, hogy figyeljék a gyermekek jelentkező igényeit és ötleteit, és ahhoz teremtsék meg a feltételeket, hogy az elképzeléseit a gyermek meg tudja valósítani. Ebben a programban nincs tekintélyelvűség, mert a gyermekek részt vesznek a közösségi életük szabályainak alkotásában.


Alapelvünk a gyermekközpontúság!


Kapcsolat:

Homonyik Erika

Tagintézmény-igazgató

Telefonszám: 06-42/512-911

Email cím:

kincskereso@netra.hu

Elérhetőség: 4400, Nyíregyháza, Árpád u. 50/E

Cím

4400, Nyíregyháza, Árpád u. 50/E

Telefonszám

06-42/512-911

E-mail cím

kincskereso@netra.hu

Weboldal

N/A

További óvodák