Mandabokor Telephely

Mandabokor Telephely

Tagintézmény

Óvodánk tevékenység központú nevelési programot alkalmaz a gyermekek fejlesztésében.


Nagyon szép parkosított környezetben fekszik, a város külterületén.


Pedagógiai munkánkat a tevékenységközpontú óvodai program csomag adaptációja szerint kiegészítve a kompetencia elemeivel, annak felhasználásával végezzük. A gyermek egyéni érdeklődésére, kíváncsiságára, meglévő tapasztalataira, élményeire, ismereteire építve változatos tevékenységekkel fejlesztjük értelmi képességeiket. Fontos feladatunk az egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényének alakítása. a gyermek testi fejlődésének elősegítése. Tudatosítjuk a környezetvédelem fontosságát, közvetlen környezetünk óvását.


Az anyanyelv ismeretére, megbecsülésére, szeretetére nevelünk. Fontosak a csoportban kialakult hagyományok, melyeket minden évben megtartunk. Ilyenek pl. a csoportban megtartott ünnepek: Mikulás ünnepség, Karácsonyi ünnepség, Anyáknapja, évzáró, gyermeknapi kirándulás.


Beépítjük nevelőmunkánkba a hagyományos ünnepkörökhöz tartozó programokat is. Színvonalas műsorral veszünk rész a Mandai Majálison, Idősek napi köszöntésen és a Generációs Karácsonyon.


Tartjuk a kapcsolatot a Kertvárosi Csicsergő Óvodával, ahol minden évben részt veszünk a Szüreti napon, a Tánctalálkozón és a KI MIT TUD –on.


Évek óta részt veszünk a  Bozsik programban és hetente játékos hittan foglalkozáson vehetnek részt szabadon választott formában.


Csoportunk kis létszámmal működik, így a családias légkör kedvez a tanulási nehézséggel vagy magatartás zavarral küzdő gyermekek nevelésének, elősegíti fejlődésüket.


Kapcsolat:

Vassné Harman Gyöngyi

Telephelyfelelős

Telefonszám: 06/42-512-917

Email cím: ovodamanda@netra.hu

Elérhetőség: 4400, Nyíregyháza, Mandabokori út 23/A

Cím

4400, Nyíregyháza, Mandabokori út 23/A

Telefonszám

06-42/512-917

E-mail cím

ovodamanda@netra.hu

Weboldal

N/A

További óvodák