Manóvár Tagintézmény

Manóvár Tagintézmény

Tagintézmény

Óvodánk tevékenység központú nevelési programot alkalmaz a gyermekek fejlesztésében.

A Gyermekek Háza Déli Óvoda 12 intézménnyel látja el a gyermekek óvodai nevelését, melyből mi, az egyik tagintézménye vagyunk, mely Manóvár néven működik.

Jelenleg három csoport van.

Gyermekeink többsége a Kistelekiszőlő és Borbánya városrész családi házas területeiről érkeznek.Törekszünk a csoportszoba berendezésének korszerűsítésére és felújítására.

Óvodánk nagyméretű (72nm) és jó állapotú, modern eszközökkel felszerelt tornateremmel rendelkezik, amely teljes mértékben kielégíti a gyermekek mozgásigényét és mozgásfejlesztését.

2006-ban prevenciós céllal: felső légúti megbetegedések megelőzésére só-szobát hoztunk létre, melyet heti két alkalommal egy órán keresztül használnak a csoportok.

Az épület és az udvar megfelelő környezetet biztosít a 3-7 éves gyermekek neveléséhez. A hatalmas fák tiszta levegőt és árnyékot biztosítanak számunkra, elősegítve ezzel a gyermekek egészséges fejlődését. A gyermekek biztonságos szabadtéri játékához EU- szabványoknak megfelelő játékok vannak kihelyezve. Minden csoport saját udvarrésszel rendelkezik, amihez tartozik egy nagyméretű homokozó, hinta, mászó falas csúszda, babaház, rugós játék. Rossz idő esetén is ki tudunk menni a gyermekekkel levegőzni, mert rendelkezésünkre áll az udvaron egy nagy területű fedett esőház. 2008-ban az udvar térkövezése megtörtént, amely jó alkalmakat biztosít a kerékpározásra, rollerezésre, mellette 150 nm rugalmas felületű gumipálya lett lerakva, a gyerekek biztonságos mozgása és játéka érdekében. Ezek esztétikai és funkcionális szempontból is fontosak voltak.

1999. szeptember 1-ről Tevékenységközpontú adaptált óvodai nevelési program szerint végezzük nevelő munkánkat. Csoportjaink vegyes életkorúak.

Az intézményben felsőfokú végzettségű és szakvizsgázott óvodapedagógusok foglalkoznak a tőlük telhető legmagasabb színvonalon a gyermekekkel.

Az óvodában külön foglalkozások működnek, melyet az intézmény óvodapedagógusi és külső szakemberek is vezetnek tehetséggondozási céllal, kézművesség, ovi-foci, tánc. Óvodánk kiemelt feladatként kezeli a gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását, ezért hagyománnyá váltak a jeles napok intézményi szintű megünneplése családokkal együtt.

Fontos számunkra a szülőkkel való pozitív partnerkapcsolat kialakítása, ezért évente két alkalommal közös családi napot tartunk, mely mindig jó hangulatban telik.

Az óvoda elhelyezkedéséből adódóan messze vagyunk a városi programoktól, ennek ellenére igyekszünk minden fontos eseményen és rendezvényen megjelenni, nyitunk a külső partnerek felé. Jó kapcsolatot ápolunk azokkal az iskolákkal, amelyben az intézményünkbe járó óvódásaink mentek.


Kapcsolat:

Tassi Gyöngyi

Tagintézmény-igazgató

Telefonszám: 06-42/512-921

Email cím:

ovodatunde@netra.hu

Elérhetőség: 4400, Nyíregyháza, Tünde u. 2/B

Cím

4400, Nyíregyháza, Tünde u. 2/B

Telefonszám

06-42/512-921

E-mail cím

ovodatunde@netra.hu

Weboldal

N/A

További óvodák